Nerina jr

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αρκάς




Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά "Ο Κόκορας" στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.
Από τα έργα του ο "Ισοβίτης" έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα). Επίσης ο Αρκάς είναι ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες.
Η εικόνα που βλέπουμε είναι από το υπέροχο βιβλίο του Αρκά "χαμηλές πτήσεις". Αριστερά είναι ο πατέρας και δεξιά ο μικρός του γιος. Ζούνε μαζί οι δυο τους από τότε που τους παράτησε η μητέρα του. Ο μικρός απεχθάνεται τον πατέρα του και προσπαθεί να τον κλείσει σε τρελοκομείο. Είναι αρκετά άτακτος και κάνει συνέχεια σκανδαλιές. Άλλα βιβλία του Αρκά είναι:
Σόου μπίσνες
Καστράτο
Η ζωή μετά
Τα Πειραματόζωα




Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα